Stílus

kiss_erno-20140923Mi adta a lehetőséget, hogy a cinematográfia világával megismerkedjek? Amikor elkezdtem dslr kamerával forgatni, kérdéses volt számomra, hogy jó döntés volt-e. A megszokott autófókuszos kamerámat lecseréltem egy teljesen manuális tükörreflexes fényképezőre, s ezzel háttérbe szorult az automata világ. Ma már biztos vagyok benne, hogy a legjobb döntést hoztam a kreatív filmkészítés irányába.

Valószínű a cserélhető optikák is közre játszottak a döntésemben, melyek gyenge és erős fényviszonyok mellett egyaránt olyan képet produkál, melyre profi kamera megfizethető áron még nem képes.

Ahogyan telt az idő, egyre több mindent fedeztem fel magamban. Másként tekintek a világra. Más oldalát látom a dolgoknak, mint régebben. A cinematográfia kihozta belőlem a kreativitást. Megtaláltam a filmnek azt az árnyalatát, amelytől igazán csodálatos és egységes lesz. Felfedeztem egy új élvezetet a mozgó képben, rögzítettem számos videót, amelyek mindig egy picit többet tanítottak nekem az esküvői cinematográfiáról, mint művészetről.

Hosszú távú elképzeléseim között szerepel, hogy látom magam egy mozifilm stábtagjaként, reklámforgatáson, vagy sorozatfilmek forgatásán operatőrként.

Rövidtávon szeretném folytatni a legjobb pillanatok rögzítését.